LG maakt LG Wing officieel

LG komt naar buiten maar haar nieuwe toestel. Hoewel het nog niet om een opvouwbaar toestel gaat, heeft LG wel een uitklapbaar toestel om op de markt te brengen.

LG heeft na veel teasers en uitgelekte reclameposters eindelijk de LG Wing officieel gemaakt. De uitklapbare smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf is nu eindelijk officieel gemaakt. Als je het af en toe ziet zitten om je toestel aan gort te draaien dan is de LG Wing misschien wel iets voor jou. In plaats van dat het toestel in stukken breekt, vouwt de LG Wing zich uit tot een smartphone met twee schermen. Het toestel vouwt zich uit tot een T-vormig toestel en hoewel dat vet is, heeft het toestel nog veel meer te bieden. Hieronder zetten we nog even de belangrijkste specificaties op een rijtje.

Belangrijkste specificaties van de LG Wing
6,8 inch FHD+ P-oledbeeldscherm met 2460 bij 1080 pixels
Tweede 3,9 inch G-oledscherm met 1080 bij 1240 pixels
Snapdragon 765G-chipset met ingebouwd 5G-modem
64-megapixelhoofdcamera, bijgestaan door 13- en 12-megapixelcamera’s, 32-megapixelselfiecamera
8GB werkgeheugen, 128- of 256GB opslaggeheugen
4000 mAh accucapaciteit

Zoals je hierboven kunt lezen heeft de LG Wing flink wat te bieden. Naast dat je dus de bijzondere bouw in je handen krijgt, heb je ook nog een stevig toestel tot je beschikking. Je kunt de schermen tegelijkertijd gebruiken en dat kan op meerdere manieren handig zijn. Je kunt bijvoorbeeld blijven Whatsappen terwijl je op het tweede scherm via Google Maps kan navigeren terwijl je door een onbekende stad loopt. Als je op vakantie bent kun je dus bijvoorbeeld opzoeken waar je later op de dag wilt gaan eten terwijl je onderweg bent naar je AirBnB.

Prijs en beschikbaarheid
De toestellen komen naar de Benelux, dat is alvast het goede nieuws. Wat minder goed nieuws is, is dat we niet goed weten wanneer. We kunnen wel zeggen dat het toestel in het vierde kwartaal van dit jaar nog op de markt komen. Toch is het nog lastig om het toestel echt aan te prijzen omdat we niet weten hoe duur het toestel zal worden. Vooralsnog zullen we moeten afwachten wat het prijskaartje gaat worden.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>LG Smartphone Accu

‘TikTok gaat naar Oracle, niet naar Microsoft’

Microsofts bod wordt afgeschoten maar dat wil niet zeggen dat het klaar is voor TikTok in de VS. Er lijkt een andere partij bereid om met de Chinese app aan de slag te gaan.

TikTok kreeg een tijdje terug de wind van voren van de Amerikaanse overheid. President Donald Trump van de Verenigde Staten tekende een decreet waarin TikTok een ultimatum kreeg van 45 dagen. Aan het einde van die termijn zouden Google en Apple de app van TikTok uit hun app-galerijen moeten verwijderen. Tot die tijd heeft de ontwikkelaar van TikTok, ByteDance, om een Amerikaans bedrijf te vinden dat om de Amerikaanse tak aan door te verkopen.

TikTok wordt ervan beschuldigd dat de app informatie van de gebruikers verzamelt en doorstuurt naar de ontwikkelaar. Meerdere gebruikers hebben de app volledig uitgepluisd en zijn tegengekomen dat de app meerdere identificerende data naar de Chinese ontwikkelaar stuurt zoals locatiegegevens, telefoonboeken, en zelfs typdata. Het lijkt dus niet geheel ongegrond dat de Verenigde Staten om meer controle vragen van een Amerikaans bedrijf.

Een hele tijd leek het erop dat Microsoft de app zou overnemen maar dat bod is nu toch van de baan. ByteDance heeft het bod van de techgigant afgewezen maar heeft nog niet officieel aangegeven waar het mee in zee gaat. Gezien de app ook veel geld oplevert voor ByteDance zal er zeker motivatie zijn om de app door te zetten. Het lijkt er nu op dat de app verkocht zal worden aan Oracle in de vorm van een technologiepartner. De app zou eigendom blijven van ByteDance maar het gegevensbeheer voor Amerikaanse gebruikers zou via Oracle gaan lopen.

Batterij-pc.com – Dé Website voor alle Accu’s en Batterijen voor digitale camera’s, Laptop en Mobiele Telefoons. ✔ Laagste prijsgarantie ✔ Snelle levering ✔ 1 jaar garantie op alle producten.

Telefoon in het water? Kom in actie met deze eerste hulp bij waterongelukken

Hoe voorzichtig je vaak ook bent, er is best een grote kans dat je telefoon een keer in het water valt. Dan is het handig om te weten wat je wel en wat je juist niet moet doen. Met deze tips en tricks voorkom je dat je telefoon kapot gaat.

Wat moet je niet doen?
Er zijn een paar dingen die je beter niet kunt doen als het gaat om water uit je telefoon halen. Doe je deze dingen wel, dan bestaat het risico dat je telefoon de duik niet overleeft. Het water in je telefoon gaat namelijk bewegen en richt zo dus nog meer schade aan.

Aanzetten
Zet je telefoon vooral niet aan, ook niet om te controleren of hij het nog doet. Als je telefoon een grote plons heeft genomen, dan is het zeer waarschijnlijk dat er veel water in je telefoon zit. Als je je telefoon dan aanzet dan loop je het risico een elektrische schok te krijgen.

Schudden
Hoe logisch het waarschijnlijk klinkt om water ergens vanaf schudden, doe dit vooral niet met je telefoon. Als je dit wel doet, is de kans groot dat het water verspreidt.

Föhnen en verwarming
Je zou een koude föhn kunnen gebruiken, maar daarbij is het risico dat je vocht naar binnen blaast, waardoor je schade alleen maar erger wordt. Ook kun je beter niet een hete föhn gebruiken, net als het neerleggen in fel zonlicht of op de verwarming. Door de hitte ontstaat condensatie en de hete lucht kan ervoor zorgen dat plastic materiaal smelt.

Wat moet je wel doen?
Simkaart, SD kaart en batterij eruit halen
Als eerst moet je je simkaart en eventueel SD kaart uit je telefoon halen. Is de batterij te verwijderen, haal dan ook deze uit je telefoon. Het verwijderen van deze onderdelen zorgt ervoor dat alles sneller droog wordt. Als het te lang in contact is geweest met water dan bestaat de kans dat deze niet meer werken. Leg de onderdelen in een stuk keukenpapier en wacht tot het helemaal droog is.

Als je batterij te verwijderen is, kun je uitvinden of hij echt waterschade heeft door hem te checken in de hoeken. Zit daar een rode of roze vierkant of cirkel? Dan heeft de telefoon waterschade en kun je hem misschien beter naar een professional sturen.

De rijst truc
Na het droogleggen van je onderdelen is het tijd om je telefoon te drogen. Gebruik hier een zachte doek voor om zoveel mogelijk water weg te deppen. Leg de telefoon vervolgens in een bak of zak met ongekookte rijst. De rijst onttrekt alle vocht die in de telefoon zit. Mocht je silicagel in huis hebben, gebruik dan dit in plaats van rijst. Hier schreven we al eerder over, want silicagel is een droogmiddel van vaste, vochtabsorberende kristallen en helpt nog beter dan rijst.

Wees geduldig
Laat je telefoon gerust lang in de bak met rijst liggen en geef het vooral de tijd om alle vocht eruit te laten trekken. Heb je het idee dat alle vocht is verdwenen? Leg het toestel dan nog 24 uur op absorberende doekjes. Na deze 24 uur kun je checken hoe het toestel eruit ziet.

Controle
Voordat je de telefoon weer aanzet en de simkaart weer in de telefoon plaatst, controleer je eerst alle poorten, onderdelen en spleten. Eerst veeg je stof en vuil weg en stop je de batterij weer in de telefoon. Start de telefoon niet? Laadt je telefoon dan op via de oplader. Als je telefoon dan wel opstart heb je waarschijnlijk een nieuwe batterij nodig.

Niet zo’n doe-het-zelver?
Het is begrijpelijk als je liever niet zelf aan de slag gaat met je telefoon. Gelukkig bestaan er ook reparateurs die voor jou je telefoon proberen te redden. Deze reparatiebedrijven weten alles van duikende telefoons en kunnen jou hopelijk ook helpen. Leg uit hoe de waterschade is veroorzaakt en waarschijnlijk kun jij binnen de kortste keren je telefoon weer gebruiken.

5G komt eraan, dit moet je weten!

Internetten met gigabytes per seconde, waarbij complete films in één keer zijn geladen. En dát op je smartphone. Draadloos, gewoon via het mobiele netwerk van je Sim Only provider. Ondenkbaar? Nee hoor, want de overheid, providers en telefoonfabrikanten zijn druk bezig met de ontwikkeling van 5G internet. We weten steeds meer over de opvolger van 4G en welke mogelijkheden jij en je telefoon ermee krijgen. Duik je mee in de wereld van het internet van de (nabije) toekomst?

Wat is 5G?

5G is de term die staat voor de vijfde generatie van mobiele telefoonnetwerken. Dit mobiele netwerk is nog in ontwikkeling en moet het huidige 4G netwerk opvolgen. Zodra het is uitgerold, kun je er straks mee bellen, sms’en en natuurlijk mobiel internetten. Dit mobiele netwerk wordt vele malen sneller dan het huidige 4G.

Hoe snel is 5G?

Overheden, providers en telefoonfabrikanten zijn druk bezig met de ontwikkeling van 5G. Het is daardoor nog onduidelijk hoe snel het precies zal zijn. In theorie moet het netwerksnelheden tot wel 800 gigabit per seconde bereiken, wat neerkomt op een snelheid van 100 GB per seconde. Ter verduidelijking: een bit is niet hetzelfde als een byte, want een byte is een verzameling van 8 bits. Vandaar dat 800 gigabits omgerekend evenveel is als 100 GB.

In de praktijk valt dit waarschijnlijk lager uit, al is de beoogde praktische snelheid van 1 gigabit per seconde ook zeer indrukwekkend. Dit komt namelijk neer op een snelheid van 125 MB per seconde. Ter vergelijking: 4G heeft in Nederland een gemiddelde snelheid van 20 megabit per seconde, oftewel 2,5 MB per seconde. Daarmee wordt 5G als het goed is 50 keer zo snel als 4G!

Hoe werkt 5G?

Erg indrukwekkend, die beoogde hoge snelheden, maar hoe wordt dat in de praktijk eigenlijk mogelijk? Om zo supersnel draadloos data uit te wisselen, wordt er voor 5G ‘fotonica’ gebruikt. Dit is een techniek waarbij data met lichtdeeltjes wordt uitgewisseld. Providers moeten hiervoor een hogere netwerkfrequentie gebruiken dan voor 4G, namelijk een frequentie van 3,5 GHz. Het voordeel van zo’n hoge frequentie is dat het hoge snelheden aankan en in principe binnenshuis een beter bereik heeft. De signaalsterkte van deze hoge frequentie valt wel een stuk lager uit. Dat betekent dat er extra zendmasten geplaatst moeten worden om 5G landelijk dekkend te krijgen.

Waarom komt er 5G internet?

Leuk, die hoge internetsnelheden die straks mogelijk zijn via 5G. Zo zullen filmpjes in no-time zijn geladen en verstuur je extra snel een video naar de groeps-app. Toch zijn dat niet de belangrijkste redenen waarom er wordt gewerkt aan 5G. Het is de bedoeling dat 5G ook voor andere doeleinden wordt ingezet.

Zo wordt er op het platteland in Drenthe al getest met 5G als netwerk waarmee zelfrijdende werktuigen aangestuurd worden. KPN test in de Rotterdamse haven, een van de grootste havens ter wereld, met 5G toepassingen. Ook in Helmond wordt er onderzoek gedaan naar dit nieuwe type mobiel internet. Hier wordt er gekeken hoe slimme autowegen en zelfrijdende auto’s via 5G onderling kunnen communiceren. Op die manier kan er in de toekomst bijvoorbeeld veel effectiever in de file worden gereden. De voordelen? Minder files en zuiniger rijden, dat willen we allemaal wel! Met 4G zijn dit soort dingen niet mogelijk. Niet omdat 4G niet snel genoeg is, maar omdat een 4G-netwerk te veel vertraging heeft. Geen goede combinatie met zelfrijdende auto’s, die in milliseconden data moeten versturen en ontvangen, om snel genoeg te kunnen reageren op het verkeer.

Wanneer is het eerste 5G netwerk klaar?

Zoals je kunt lezen wordt er dus al veel getest met 5G netwerken. Niet alleen in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in Zuid-Korea en in Engeland. Zo moet er in Londen dit jaar nog een werkend 5G netwerk online komen.

worden er in Nederland mobiele frequenties geveild die telecomproviders kunnen gaan gebruiken om 5G op te implementeren. Het gaat om de frequenties 700 MHz, 3,5 GHz en 26 GHz. Zodra bekend is welke telecomprovider welke frequenties mogen gebruiken, kunnen ze starten met de uitrol. Onder andere KPN, van wie Simyo het mobiele netwerk gebruikt, gaat hiermee aan de gang. Ondanks al deze plannen duurt het nog wel even voordat je vervolgens ook echt via dit snellere mobiele internet kunt internetten.

Is mijn telefoon geschikt voor 5G internet?

Ze komen nog niet veel voor, werkende 5G netwerken. Toch zijn er al een aantal telefoons beschikbaar die er geschikt voor zijn, zoals de Xiaomi Mi Mix 3. Dit jaar volgen er nog meer, want de nieuwe topprocessor, de Snapdragon 855, ondersteunt 5G internet. Telefoons als de Samsung Galaxy S10 zullen daarom zo goed als zeker dit snellere internet ondersteunen.

Veel heb je daar nog niet aan, want 5G is dus eigenlijk nog nergens beschikbaar voor particulieren. Zoek je een nieuwe telefoon voor bij je Sim Only abonnement? Dan hoeft deze er nog niet per se geschikt voor te zijn. Het duurt nog wel even en 5G telefoons zijn nu nog erg duur. Voor veel minder geld heb je al een goedkope, betaalbare smartphone die ook heel snel is en waarmee je prima via ons betrouwbare en snelle 4G kunt internetten. Tegen de tijd dat het beschikbaar is, zijn telefoons die het ondersteunen waarschijnlijk ook een stuk goedkoper. Kwestie van afwachten!

Je telefoon sneller maken met deze 7 tips

Niets is zo vervelend als dat je favoriete apps maar met moeite willen laden, omdat je telefoon bijvoorbeeld verouderd is. Het liefst wil je natuurlijk je telefoon weer sneller maken. Om ervoor te zorgen dat je oude toestel snel blijft, hebben wij 7 tips voor je verzameld.

Een nieuwe start
Het ligt misschien voor de hand, maar een oplossing hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Zet je smartphone uit en start ‘m opnieuw op. Hierbij worden alle achtergrondprocessen stopgezet en komt er weer meer werkgeheugen vrij. Zie het als een soort snelle reset, waarbij je instellingen en bestanden uiteraard bewaard blijven. Toch mag je geen onrealistische verwachtingen hebben van je telefoon. Als hij bijvoorbeeld over minder dan 2 GB RAM beschikt en op een verouderde versie draait dan kun je geen wonderen verwachten. Vergeet daarom ook niet steeds de laatste updates te installeren.

Zet je WiFi uit
Maak je even geen gebruik van een WiFi-netwerk? Zorg er dan voor dat je de WiFi-modus uitschakelt wanneer je de deur uitgaat. Je telefoon is namelijk continu op zoek naar WiFi-netwerken, wat de snelheid van je smartphone beïnvloedt en daarnaast slecht voor je accu is. Vergeet dan uiteindelijk niet om je WiFi ook weer aan te zetten. Zo voorkom je onnodig verbruik van MB’s uit je internetbundel.

De grote schoonmaak
Heel leuk dat je meer dan vijfduizend foto’s en 500 video’s op je telefoon hebt verzameld, maar eigenlijk staan ze ook prima op je computer. Video’s nemen bovendien veel ruimte in beslag. Wat dacht je van een back-up op Dropbox of iCloud? In dit blog lees je op welke andere manieren je nog meer back-up kan maken van je foto’s en video’s.

Naast al die foto’s zijn er ook vaak nutteloze bestanden te vinden op je toestel. Gelukkig bestaat er gratis apps om deze bestanden van je telefoon af te halen. Voor Android-gebruikers is de app Files by Google een geschikte app. De app Phone Cleaner is voor iPhone-gebruikers de oplossing. Zo maak je je telefoon binnen de kortste keren weer sneller.

Sluit apps af
Een veelvoorkomende oorzaak van een trage smartphone is dat apps vaak niet volledig worden afgesloten. Druk jij ook altijd op je home-knop als je klaar bent met een spelletje of na het lezen van je laatste WhatsApp-bericht? De app blijft op de achtergrond draaien, waardoor het je smartphone veel geheugen kost. Om apps volledig af te sluiten druk je op een iPhone twee keer achter elkaar op de homeknop en veeg je de openstaande apps omhoog. Bij Android-toestellen druk je op de multitask-knop (recente apps-knop). Schuif vervolgens de apps die je af wilt sluiten naar links of rechts.

Apps verwijderen
Voordat je apps gaat verwijderen is het handig te kijken welke apps je niet of nauwelijks gebruikt. Je kunt in de instellingen ook terugvinden wanneer je een bepaalde app voor het laatst hebt geopend. Dit is echter alleen beschikbaar voor iPhones en niet voor Androidtoestellen.

Apps verwijderen iPhone:
Ga naar ‘Instellingen’
Kies vervolgens voor ‘Algemeen’
Ga nu naar ‘iPhone opslag’
Onder elke app lees je wanneer de app voor het laatst gebruikt is.
Druk op een app om ruimte vrij te maken op je telefoon. Dit doe je door te kiezen voor ‘Ruim op’ of ‘Verwijder app’.
Wat je ook kunt doen is op de app drukken en deze ingedrukt houden tot de app beweegt. Vervolgens verschijnt er een kruisje. Als je daarop drukt, verdwijnt de app.

Apps verwijderen Android:
Ga naar ‘Instellingen’
Kies vervolgens voor ‘Apps’
Druk op een app om ruimte vrij te maken op je toestel. Dit doe je door te kiezen voor ‘Verwijderen’. Dit kan alleen bij apps die niet al automatisch op je telefoon staan.

Aan de Lite
Heb je een Android-toestel op leeftijd? Dan is het raadzaam om Lite versies van verschillende apps te installeren. Deze optie is tot nog toe alleen beschikbaar voor Androidgebruikers. Lite-apps zijn lichtere versies van bestaande apps en nemen minder geheugen in beslag. Zo zijn de apps een stuk minder zwaar en werken ze ook prima op een wat oudere telefoon. Wil je graag Facebook gebruiken, maar wordt je telefoon daar erg traag van? De afgeslankte versie van de Facebook-app is dus een goede vervanger. Naast een Lite versie voor Facebook zijn er ook Lite versies voor YouTube, Twitter en Skype.

Schakel bluetooth uit
Eén van de grote boosdoeners is het aan laten staan van je bluetooth. Het is natuurlijk handig om bluetooth te gebruiken als je met apparaten moet verbinden, maar heb je het niet nodig zet hem dan gewoon uit. Ook het aan hebben staan van je locatie slurpt ontzettend veel batterij en maakt je telefoon ook trager.

Terug naar de basis
Je hebt alles geprobeerd, maar niets helpt. Wil je alsnog je telefoon sneller maken? In dat geval kun je je telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Let er wel op dat je eerst een back-up maakt, want alle apps, bestanden en overige informatie worden verwijderd. Ook als je je smartphone aan iemand anders geeft of het toestel verkoopt is het raadzaam om ‘m terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.